Egyesületünk tagjait 2018 nyarán kereste meg Kerepeszki Norbert. ,,Csináljunk Albertirsán egy tenni akaró jó csapatot” a régi ,,Ős polka” mintájára.Nagy buzgalommal novemberben neki álltunk szervezni egy jótékonysági 400 adagos halászlé osztást és egy adomány gyűjtést karácsonyra a rászorulók javára. Tartós élelmiszereket, játékokat, ruhaneműket fogadtunk el. A halászlé alapanyagait mi szereztük be és mi is készítettük el. Az alapanyagait és a vele járó költségeket a Polka Összefogás alapító tagjai saját zsebből finanszíroztuk. December 14.-én a Tesco parkolóban karácsonyi jó hangulatban osztottuk szét. A polka Mikulás és a krampuszai a gyerekeket örvendeztették meg, hintón való érkezésükkel. Az összegyűjtött tartós élelmiszereket, ruhaneműket, játékokat az albertirsai Családsegítő munkatársával egyeztetve személyesen vittük el a családoknak.

Az egyesület tagja lehet minden magyar állampolgár, aki az egyesület célkitűzéseivel egyetért, továbbá az alapszabályban foglalt rendelkezéseket elfogadja. Egyesületünk közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.

A Polka Összefogás Egyesület 2019 évben 15 fő alapító tag hozta létre, annak érdekében, hogy működésével segítse városunkban a polgári érdekek megjelenését.

Célja: Albertirsa kulturális életének fellendítése. Hagyományőrző rendezvények szervezése, lebonyolítása. A fiatal generáció hasznos időtöltésének szervezése. A városban élő rászoruló családok megsegítése. A város szépítése, minden korosztály számára élhetővé tétele fontos számunkra.Mai elidegenedő világunkban oly kevés a társasági lehetőség, a felhőtlen, gondtalan együttlét. Ezért színvonalas kulturális és szórakoztató eseményeket is szervezünk, ahol minden korosztály jól érezheti magát.

A Polka Összefogás a város fiataljainak irányt és célt akar mutatni, szabadidejük eltöltéséhez segítséget nyújtani, számukra helyet biztosítani, lehetőséget adni nekik a város közéletében való aktív részvételhez.

Közösségi, kulturális programok szervezése, városi események, rendezvények megtartása. Társadalmi munkák szervezése, lebonyolítása. Helyi környezet védelme, helyi közélet élénkítése. Egyesületünk évente 4 alkalommal bált rendez a helyi ipartestület székházában. Rendezvényeink mindig teltházasak és nagyon jó hangulatúak. A bálok bevételét adományokra, rendezvények szervezésére költjük .